Marknadens främsta musiktjänst online

Vinylskivor har idag ingen direkt vardaglig funktion för den som lyssnar på musik, tvärtom har det istället ett nostalgiskt värde. På samma sätt kommer vi förmodligen även att se på CD-skivan som hade sin viktiga roll i slutet av 80-talet fram tills det att internet tog världen med storm runt millennieskiftet.

Idag har dock vårt musiklyssnade en helt annan funktion i den mening att vi använder oss av olika tjänster på nätet för att ta del av musik i all dess form. Den klassiska freestylen var först med att låta användaren ”bära med sig musiken” och det var revolution på sin tid, men skillnaden ligger i den tekniska biten. Vi har nu musikbranschen tillgänglig via nätets kanaler där vi genom olika plattformar laddar ner musik som vi på något sätt betalat för (olaglig nedladdning är ett tema för sig och det kommer vi behandla i en separat artikel!).

Spotify

Spotify är en svensk skapelse som nog de flesta av oss redan känner till, eller rättare sagt, som musikintresserad bör du ha koll på tjänsten. Idag vore det en ren lögn att säga att inte Spotify har en dominerande position på musikmarknaden, åtminstone utifrån antalet användare och prenumeranter. För det är just vad Spotify handlar om – prenumeration. Du skapar ett konto hos tjänsten som du prenumererar på genom att betala för något av de tillgängliga paketen. Billigast kommer du undan genom att välja det prenumerationspaket som innehåller reklamslingor. Vill du bli befriad från detta avbrottsmoment får du räkna med en lite högre månadskostnad.

Så varför är Spotify så bra?

  • Du kan använda musiktjänsten från både dator och mobil enhet
  • Musikutbudet är ENORMT och du hittar din lokala favorit liksom internationella artister
  • Prenumerationskonceptet är smidigt att använda och du loggar snabbt in på ditt konto för att börja lyssna på din favoritmusik
  • Ditt konto har oändligt med fiffiga funktioner som gör ditt musiklyssnande enklare och roligare – du kan dessutom lätt inspireras av ny musik som du blir presenterad för baserat på ditt tidigare lyssnande
  • Spotify erbjuder familjeabonnemang som innehåller totalt sex användare av tjänsten på samma betalda konto