Planera för en maskeradfest – allt från musik till klädsel

För en riktigt lyckad maskeradfest krävs ordentlig planering. Ju mer du tänkt på innan och förberett, desto bättre resultat. Att inte lämna saker åt slumpen gör att du kan slappna av och njuta mer av festen när dagen väl är kommen.

Det första du behöver besluta är hur många du vill bjuda på festen. Det avgör nämligen hur stor lokal som behövs. Enklast är naturligtvis om festen kan äga rum hemma hos dig. Plånboken blir också glad om så är fallet. Men ibland vill man såklart slå på stort och då kan du behöva hyra en lokal som är tillräckligt stor.

Välj tema

En maskeradfest kan antingen vara generell eller specifik. Det förstnämnda är att föredra om du vill ge gästerna full frihet att klä ut sig till vad de vill. Men kanske vill du ha ett specifikt tema, till exempel 70-talstema, James Bond-tema eller Great Gatsby-tema. Oavsett vilket tema du väljer brukar det gå att hitta en häftig maskeraddräkt att beställa. Enklast är att kolla på nätet.

När du bestämt datum, tid, plats och eventuellt maskeradtema kan du börja bjuda in gästerna. Kom bara ihåg att också planera förtäring och dryck om du vill bjuda på det under festens gång.